Thursday, February 21, 2019

Cabana Gura Diham - Incercare de Țimbal - Pichetul Roșu - Cabana Diham

Prietenul meu Cătălin m-a îmbiat sa facem o tura din Busteni și să urcam pe Țimbal (un varf opus crestei Morarului peste valea Morarului, care ofera o panorama superba asupra Morarului), continuarea pe valea Morarului fiind periculoasă în aceasta perioada din cauza avalanșelor. Dis de dimineată am ajuns la Bușteni si am mers in stanga 3 km pana la Cabana Gura Diham, de aici am luat firul paraului Morarului, din nefericire nu era facuta carare asa ca am inceput mersul prin zapada iar pana la cabana de vanatoare a Morarului cam 3 km am mers destul de greu zapada ajungand pe alocuri pana la genunchi.


 Manușa Morarului

Pârâul Morarului

Cabana de vânătoare Colții Morarului

Valea Bujorilor

In spate se văd munții Baiului


Incep sa se vada Acele Morarului



Urcam cu greu pe Valea Morarului în fața noastra se arata Țimbalul, din pacate zapada ajnge uneori pana la mijloc si hotaram ca nu avem cum sa ajungem pana la el, asa ca ne bucuram de priveliste si revenim in poteca si ne indreptam catre Poiana Pichetul Roșu.



De la stanga la dreapta Acul Mare, Degetul Roșu, Degetul Prelungit, Acul Crucii si Acul de Sus



Țimbalul
 
 


Căpățâna Porcului


Poiana Pichetul Roșu
 


Bucșoiul

Cabana Diham

 
Caraimanul si Coștila



Munții Baiului

Cabana Gura Diham


A fost o tura de antrenament am parcurs cam 17 km si am dat multe calorii jos, per total a fost frumos chiar daca nu am atins Țimbalul obiectivul turei.
Drumuri Bune !!!

Valcelul Clăiței traversare Brâul lui Raducu, coborâre pe Seaca dintre Clăi

 - Facem valcelul Clăiței sâmbăta, scrie Gaby Nu răspund dau buletin nivometeorilogic, peste 1800m grad 3, grad 2 sub 1800m, valcelul Clăițe...