Monday, May 28, 2018

Bucegi Hotel Pestera - Valea Obârsiei - Vf. Coltii Obârșiei - Vf. Obârșia

27.Mai.2018
Am urcat din Sinaia pe lângă lacul Bolboci până la Hotelul Pestera aflat in apropierea Pesterii Ialomitei am parcat masina langa Salvamont si am pornit la drum in echipa restransă, eu cu Andrei baiatul meu cel mare, Mihaita s-a simtit obosit dupa ziua anterioara si a ramas acasa. Drumul se desparte in doua cararea din stanga ducand catre Cabana Babele iar cel urmarit de noi mai merge o portiune de 1 km comun marcaj dunga albastra si triunghi negru cel cu triunghi negru ducand catre Moeciu de Sus prin Vf. Batrana iar cel urmat de noi cel cu dunga albastra pe valea Obârșiei urcand lin prima portiune de 3-4 km.




Poienile sunt pline de flori de toate felurile.








Drumul devine mai abrupt pe masura ce avansam printre muntele Doamnele (stanga) si muntele Obârșia (dreapta)



 In fata ajungem la un abrupt din care se arunca spectaculos Ialomita formand cascada Obârșia.



   Poteca coteste dreapta si urca sustinut pret de 30 de minute pana ajungem deasupra cascadei.


In fata se asterne poiana lin si mergem relaxati pana aproape de Mecetul Turcesc.



Urcam apoi pana in Șaua Cerbului unde ne ducem spre dreapta parasind cararea ce duce spre Vf. Omu, si urcam pe drumul de iarna ce merge pe sub Vf. Coltii Obârșiei pe brâul pietros numit La Cerdac, in capat parasim poteca ce duce către Cabana Babele si urcam abrupt catre Vf. Coltii Obârșiei.





Si am ajuns Vf. Coltii Obârșiei 2480 m, ceața a venit si un pic de ploaie.

Un mic popas si coboram spre șaua dintre Vf. Coltii Obârșiei si Vf. Obârșia, traseul nu este marcat si nici nu a prea fost de curând cineva pe aici asa ca inaintam destul de greu din cauza ierbii.



Muntele Obârsia apare din ceață.





Destinatie finala Vf. Obârșia 2404 m


 Coboram catre valea Obârșiei pe traseu nemarcat si pe care il gresim de cateva ori alegand coborari ce se duceau catre abrupt, fiind nevoiti sa deviem de multe ori. Pentru ca nu exista carare am coborat pe iarba ceea ce a fost foarte obositor pentru articulatii, dar calatoria a fost una frumoasa, ploaia a venit cu 10 minute inainte sa ajungem asa ca am avut o drumetie frumoasa.



 Aproape de finalul coborarii am nimerit intr-o poiana plina de rododendroni (bujori de munte).





Drumuri bune !!

Bucegi latura Estica

26 Mai 2018
Am urcat din Sinaia pe soseaua ce duce la Cabana Dichiu si apoi am parcat masina cu 5 km inainte de Cabana Piatra Arsa unde asfaltul se sfarseste, aici soseaua este traversata de traseul care vine de la Cabana Bolboci si duce la Varful cu Dor, spre acesta ne poarta pasii prima data. Codrin, Andrei  baiatul meu cel mare si Mihaita cel mic, hotarati de fapte mari pornim cu entuziasm dar un pic infrigurati. Urmam marcajul cu triunghi galben.


Drumul urca usor si in zare pe versant se zaresc pete mari rosii de rododendroni (bujori de munte) infloriti, sunt ceva nori si temperatura undeva la 14 grade.




Varful cu Dor 2030 m isi tine semet mantia sa cea rosie, in vale galagioasa se vede Sinaia.


Orice traseu vei urma e bine sa citesti marcajele :)


Urmam drumul spre stanga si ajungem destul de repede la Cota 2000.



Inca un pic si ajungem la Vf. Furnica 2103 m, dar nu mergem ca furnica 😄.



Ne odihnim un pic si incepem coborarea spre Cabana Caraiman pe drumul dintre Cabana Piatra Arsa si Vf. Jepii Mari.







Continuam drumul spre Monumentul Eroilor Neamului (Crucea Caraimanului) prin Brana Caraimanului.

O privire fugitiva inapoi spre Vf. Jepii Mici si continuam cu atentie, nu este o carare foarte grea dar are portiuni care necesita atentie si asa ca o abordam cu seriozitate.




Valea Prahovei 

Si am ajuns 
Ne odihnim un pic si iar la drum urcam Caraimanul

Si Varful Caraiman 2384 m, un nor ne boteaza un pic.


Nu stam mult ca avem de mers inca un pic pana la Costila ce se prevede printre nori si ceata.
Destinatie finala Vf. Costila 2498 m

Tinem crucea in palme si pornim catre masina pe dtumul cel mai scurt Cabana Babele si apoi Cocora, Pietrosu, Laptici si la ultima geana de lumina suntem la masina.

Traseul este unul relativ usor ca dificultate dar cere un pic de antrenament dat fiind lungimea destul de mare undeva la 30 de km.
Drumuri bune.

Valcelul Clăiței traversare Brâul lui Raducu, coborâre pe Seaca dintre Clăi

 - Facem valcelul Clăiței sâmbăta, scrie Gaby Nu răspund dau buletin nivometeorilogic, peste 1800m grad 3, grad 2 sub 1800m, valcelul Clăițe...